De afgelopen jaren is onze manier waarop van werken enorm veranderd door verschillende omstandigheden. Ondernemen is anders en efficiënter geworden. Een belangrijk element is thuiswerken. Thuiswerken is enorm ingeburgerd geworden, waardoor de nood aan een fysieke locatie heel wat afgenomen is.

Bij Bedrijvencentrum Waasland kan je kiezen voor een fysiek kantoor, maar ook een virtueel kantoor behoort tot de mogelijkheden. We hebben inmiddels reeds heel wat bedrijven bij ons die kiezen voor een virtueel kantoor in plaats van een fysiek kantoor.

In deze blog lichten we graag enkele voordelen en mogelijkheden toe van een virtueel kantoor bij Bedrijvencentrum Waasland.

Een virtueel kantoor is kostenbesparend.

Bij startups en kleine bedrijven zijn virtuele kantoren enorm toegenomen in populariteit.

Je hoeft immers geen grote investeringen te doen om een fysiek kantoor in te richten en je bespaart op verwarming en elektriciteitskosten.

Een virtueel kantoor geeft bedrijven echter wel een fysiek adres en kantoor gerelateerde diensten zonder hoge kosten van een fysiek kantoor.

Je beschikt over een postadres voor brieven en pakketjes

Iedere huurder van een virtueel kantoor krijgt bij Bedrijvencentrum Waasland een postvakje. Ons professioneel en discreet team van BC Waasland ontvangt dagelijks uw post en legt deze in uw vakje. Je kan deze gedurende de werkdagen ophalen tussen 08.30h en 17.30h.

We kunnen ook uw post ook inscannen en doormailen naar uw mailadres of 1x per week/maand/kwartaal opsturen naar een adres naar keuze.

Pakketjes kan u hier ook laten leveren. We u dit dan weten per mail, zodat u hier kan om komen tijdens de kantooruren.

 Virtueel kantoor zorgt voor meer productiviteit.

Je werknemers worden ontlast van administratieve taken. Ook dagelijks pendelen hoeft niet meer, elke werknemer kan werken op locatie die het handigst uitkomt. Je bespaart hierdoor veel tijd en het geeft een geruster gevoel, wat zeer goed is voor de productiviteit.

Toch nood aan een lokaal? Dat kan ook bij ons voor enkele uren of een dag!

Bij Bedrijvencentrum Waasland hebben we 6 vergaderzalen ter beschikking voor als u toch eens nood heeft aan een fysieke ruimte. In de huurprijs van een virtueel kantoor zijn ook 2 halve dagen per maand inbegrepen om gratis gebruik te maken van onze vergaderruimtes. Je kan je reservatie doorgeven aan onze receptie van Bedrijvencentrum Waasland en dan reserveren wij voor u een vergaderruimte. Er is ook de mogelijkheid om catering te voorzien wanneer u een meeting heeft.

Een virtueel kantoor is anno 2023 een zeer praktische en handige manier van ondernemen. Lees hier meer over onze virtuele kantoren of contacteer ons via het contactformulier op onze website of stuur gerust een mail naar secretariaat@bcwaasland.be voor een passende offerte. Tot snel, bij Bedrijvencentrum Waasland!