Coworking is een begrip dat al langer bestaat  dan je zou vermoeden. Coworking is ontstaan in 1999 in Amerika, doordat werknemers het beu waren om alleen en in afgesloten ruimtes te werken. Coworking werd het antwoord hierop en al snel werd dit overal in de wereld ingeburgerd. Het is als het ware een manier van werken waarbij ondernemingen een kantoorruimte delen. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee. Anno 2023 zijn er in België heel veel coworking spaces aanwezig. In deze blog lichten we de vele voordelen van coworking toe. Wist u dat u bij Bedrijvencentrum Waasland ook terecht kan voor een coworking space?

De perfecte plaats om te netwerken

Een goed netwerk vormt de basis om je onderneming te doen groeien. Wanneer je kiest voor een coworking plaats, heb je vaak ook meer kansen om te netwerken. Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn er hiertoe veel mogelijkheden. Bij BC Waasland zijn er regelmatig afterworks of netwerk momenten. Daarnaast kan je bij BC Waasland ook genieten van je pauze in ons mooie ingerichte BC Kaffee refter, of kan je genieten van uw pauze en netwerken op ons buitenterras. In ons gebouw is heel veel te beleven, aangezien er heel wat bedrijven gevestigd zijn. Elke dag zijn er opportuniteiten om nieuwe mensen te leren kennen en te netwerken.

Nutsvoorzieningen zijn reeds voorzien.

Je kantoor heeft heel wat nutsvoorzieningen nodig, zoals bijvoorbeeld internet, telefonie en verlichting en dat heeft natuurlijk een prijskaartje. Dankzij coworking kan je deze kosten drukken doordat je de kosten kan delen door meerdere bedrijven die samen in 1 ruimte zitten. Of je kan kiezen voor een coworking space die reeds volledig klaar is om meteen aan de slag te gaan. Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn al onze coworking spaces reeds volledig ingericht en voorzien van alle nutsvoorzieningen. Kortom, u dient zich hierover geen zorgen te maken, en u kan meteen aan de slag.

Vergaderruimtes om te gebruiken

Als ondernemer heb je vaak ook meetings of brainstormsessies en dan kan een vergaderruimte goed van pas komen. Bij Bedrijvencentrum Waasland hebben we 6 vergaderruimtes ter beschikking van verschillende groottes. Als huurder van een coworking plaats bij BC Waasland kan je hiervan gebruik maken. Het enige wat je hoeft te doen hiervoor is uw reservatie doorgeven aan onze medewerkers en dan leggen wij voor u de gepaste vergaderzaal vast.

Nog meer extra diensten die goed van pas komen.

Wanneer je ervoor kiest om te coworken in een bedrijvencentrum kan je vaak ook gebruik maken van extra diensten. Bij Bedrijvencentrum Waasland heeft u bijvoorbeeld extra reclame op onze website en scherm in de inkomhal. Onze receptie medewerkers onthalen graag uw bezoekers en brengen u op de hoogte wanneer er bezoek voor u is. Verder nemen we ook uw post en pakketjes aan, of kunnen we uw post en pakketjes verzenden. Kortom, Bedrijvencentrum Waasland biedt vele extra diensten aan die goed van pas komen tijdens het coworken.

Werken wanneer u wil en hoeveel u dat wil

Het grote voordeel aan coworking is dat je zelf kan beslissen waar en wanneer je werkt. Onze coworking kantoren van Bedrijvencentrum Waasland zijn 24/7 bereikbaar en beschikbaar. U kan zelf beslissen wanneer en hoelang u wenst te werken. Dat wil zeggen dat u ook buiten de kantooruren kan werken. Je kan werken wanneer en voor hoe lang u daar nood aan heeft, in een aangename omgeving.

Coworking is dus een aangename manier van werken, om samen met andere bedrijven te ondernemen wanneer het voor u uitkomt, en dat brengt vele voordelen met zich mee. Bij Bedrijvencentrum Waasland kan u ook terecht voor een coworking space. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende offerte. Klik hier voor meer informatie over coworking spaces. Graag tot snel bij Bedrijvencentrum Waasland!