Een bedrijf opstarten doe je meestal heel klein en met weinig middelen. Wanneer je als bedrijf enorm groeit, heb je nood aan een magazijn. Bij een magazijn inrichten komt heel wat kijken. Je dient na te denken over heel wat praktische zaken. In deze blog nemen we u mee en geven we de nodige tips om uw magazijn in te richten. Wist u dat u bij Bedrijvencentrum Waasland ook terecht kan om een magazijn te huren?

Ruimte die nodig is voor je magazijn

Eerst en vooral dien je goed na te denken over wat je juist wenst te stockeren en een inschatting te maken in hoeverre je bedrijf zal groeien in de nabije toekomst. Om je magazijn optimaal te benutten, moet even nadenken over hoe je magazijn het beste praktisch kan indelen qua hoogte, lengte en breedte. BC Waasland heeft meerdere magazijnen in de aanbieding met verschillende groottes. We helpen u graag bij het kiezen van een magazijn met de gepaste grootte voor uw bedrijfsactiviteiten.

Kies voor de juiste stellingen om je goederen te stockeren.

Om je goederen te stockeren, zijn er verschillende soorten stellingen. Afhankelijk van wat je zal stockeren dien je het juiste soort rek of stellingen te voorzien om je stockage ruimte optimaal te benutten. Afhankelijk van de hoogte van je magazijn, kan je deze stellingen zo hoog maken als mogelijk. Zo heb je onder andere de palletstelling, om je paletten te stockeren. Voor deze soort stelling dien je dan weer een vorkheftruck te voorzien en bijkomende beweegruimte voor de vorkheftruck. Je kan ook gaan voor de legbordstelling. Deze stelling heeft als voordeel dat deze makkelijk op te bouwen is en eenvoudig in te delen is. Ideaal voor losse halfzware, grote voorwerpen. Voor buizen, profielen en platen zijn draagarmstellingen geschikt. Verschillende opties dus, afhankelijk voor welke goederen je wenst te stockeren in je magazijn.

Kantoor in uw magazijn.

Sommigen kiezen er voor om een apart kantoor te huren, anderen dan weer om een kantoor in te richten in hun magazijn. Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn beide opties mogelijk. We hebben huurders die ervoor gekozen hebben om een kantoor in te richten in een aparte unit in het magazijn. Dit breng vele voordelen met zich mee, zoals dat je een direct overzicht hebt op je stock, wanneer een klant daar naar vraagt. Je kan er ook voor kiezen om je magazijn in te richten in een combinatie van toonzaal met magazijn. Zo kan je je klanten ontvangen in je magazijn om zaken te tonen en het contractuele administratieve deel meteen daarna afhandelen op kantoor.

Indelen naar veiligheid toe

Veiligheid op de werkvloer is ook een belangrijk, niet te overzien element bij ondernemen. Ook in uw magazijn dien je hierover na te denken. Afhankelijk van welke activiteiten u zal uitvoeren in het magazijn, dien je hiervoor acties te ondernemen. Eerst en vooral moet je zo weinig mogelijk obstakels hebben om in je magazijn vlot te kunnen bewegen. Er mag niks in de weg staan om goederen te nemen of om goederen te ontvangen. Je gangpaden dienen breed genoeg te zijn om vlot door te kunnen met steekwagens, transpaletten en ander rollend materieel. Je kan het gangpad best op voorhand aflijnen met behulp van tape op de vloer. Verder dien je ook in je magazijn de nodige veiligheidspictogrammen te voorzien. Dit om wettelijk in orde te zijn, maar ook voor de veiligheid van uzelf en al uw medewerkers. Safety first!

Een magazijn huren bij BC Waasland

Een magazijn inrichten kan je zelf volledig doen zoals je wil, maar moet je ook praktisch over nadenken. Bij Bedrijvencentrum Waasland heb je veel mogelijkheden in onze magazijnen, hoe groot of klein je magazijn ook is. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer info of een vrijblijvende offerte. Graag tot snel, bij BC Waasland! Bij Bedrijvencentrum Waasland kan u terecht voor de magazijnen van groot en klein. Aarzel niet om ons te contacteren voor verdere info, prijzen en beschikbaarheid van onze flexwerkplekken. Klik hier voor meer informatie over magazijnen.