In 2020 stond de wereld stil door de corona pandemie, maar digitaal is er heel wat veranderd. Thuiswerken is sindsdien helemaal ingeburgerd. Ook voor vergaderingen is er wat veranderd. Vroeger hield men vaak fysieke meetings. Anno 2023 kan je ook kiezen voor online meetings of voor hybride vergaderen. Hybride vergaderen combineert als het ware fysieke met online meetings. In deze blog lichten we graag deze manier van vergaderen toe. Wist je dat je bij Bedrijvencentrum Waasland ook terecht kan voor hybride vergaderingen te houden?

Wat is hybride vergaderen?

Hybride vergaderen is de combinatie van online en fysiek vergaderen. Je hebt medewerkers die van op kantoor of in een vergaderruimte de meeting volgen, terwijl er ook collega’s van op hun eigen locatie, bijvoorbeeld van thuis uit, inbellen. Het is eigenlijk een manier om thuis te werken en te vergaderen.

Benodigdheden

Voor hybride vergaderingen heb je natuurlijk wel wat zaken nodig die in orde moeten zijn. Allereerst is het belangrijk dat iedereen goed verstaanbaar is en je elkaar op het beeldscherm kan zien. Onze vergaderzalen bij Bedrijvencentrum Waasland beschikken over een digischerm om vergaderingen op te volgen. Verder moet je elkaar goed kunnen zien en horen zonder vertraging. Een stabiele internetverbinding is dus een must. Bij Bedrijvencentrum Waasland is er een stabiele internetverbinding voorzien in al onze vergaderzalen. Je kan bij BC Waasland dus perfect een hybride meeting houden of volgen.

Hybride vergaderen zorgt voor meer aanwezigen

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je niet bij de meeting aanwezig kan zijn. Hybride meetings geven als grote voordeel dat je niet fysiek aanwezig dienst te zijn, maar op deze manier kan je toch deelnemen aan de meeting op locatie. Je kan ook de keuze laten aan iedereen om ofwel fysiek aanwezig te zijn, of om digitaal mee te volgen.

Hybride vergaderingen kan je opnemen

Bij vergaderingen in Microsoft Teams bijvoorbeeld kan je de gehele meeting opnemen. Het biedt de mogelijkheid aan diegene die er niet bij konden zijn om achteraf de meeting te bekijken. Hierdoor hoeft niemand iets te missen. De opname kan ook gebruikt worden om nadien te herbekijken, wanneer je als deelnemer je rustig opnieuw wil kijken en pauzeren waar nodig als je belangrijke info gemist hebt.

Hybride vergaderen is efficiënter in tijd en kosten

Wanneer je kiest om een hybride vergadering te volgen van op locatie, dien je geen verplaatsing te maken om te kunnen volgen. Het bespaart je heel wat tijd en het is ook goedkoper. Hybride vergaderen dient helemaal niet duur te zijn.

Bij Bedrijvencentrum Waasland hebben we verschillende vergaderruimtes in de aanbieding. Afhankelijk van het aantal fysieke deelnemers kan u een vergaderzaal kiezen die voldoende ruimte biedt. Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie, we helpen u graag verder. Graag tot snel bij Bedrijvencentrum Waasland!