Je hoort vaak dat kennis van zaken niet het belangrijkste is bij ondernemen, maar dat ook wie je kent van belang is. Ondernemen doe je immers niet alleen. Een goed netwerk hebben is dan ook van belang voor iedere ondernemer. In deze blog leggen we graag uit waarom een netwerk zo belangrijk is en waarmee het u kan helpen. Ook bij Bedrijvencentrum Waasland is netwerken perfect mogelijk.

Connecties helpen om stappen te zetten.

Als ondernemer kan je het niet helemaal alleen doen. Je hebt de juiste mensen op het juiste moment nodig om verder te raken met je onderneming. Met de hulp van de juiste personen kan je stappen zetten of het duwtje in de rug krijgen dat nodig is om uw onderneming naar een volgende stap te leiden. Goede “connecties” kunnen helpen om succesvolle vooruitgang in je onderneming te boeken.

Je leert de wereld beter kennen

Naast je eigen sociale kring is het belangrijk om je regelmatig door nieuwe mensen te omringen. Deze kunnen je tot inzichten brengen en deuren openen. Dankzij een groot netwerk zal je een beter beeld krijgen van de wereld en de mensen. Hierdoor ga je meer empathie en inlevingsvermogen creëren, wat heel goed van pas kan komen bij het zaken doen.

Een groot netwerk helpt je meedenken.

Met veel mensen om je heen kan je makkelijker ideeën verspreiden. Mensen gaan je ook helpen wanneer je sympathiek bent. Door deze houding uit te stralen, kan je je bedrijf uitbouwen en aandacht geven aan belangrijke zaken. Ook zet je netwerk je aan het denken. Zo kom je onder andere tot inzicht waar je pijnpunten in de onderneming zitten en waar je nog kan doorgroeien. Je netwerk kan je dat extra duwtje in de rug geven.

Netwerkmomenten bij Bedrijvencentrum Waasland

Netwerken moeten echter goed opgebouwd worden en goed onderhouden worden. Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn een dertigtal bedrijven gevestigd. We beschikken over een ruime cafetaria, perfect om te netwerken. Daarnaast organiseren we hier bij Bedrijvencentrum Waasland ook regelmatig netwerk momenten. Zo hebben we in maart een netwerkmoment gehouden in de inkomhal van Bedrijvencentrum Waasland. We hadden deze keer een coffeebreak georganiseerd waarop onze residents konden genieten van een verse kop koffie met heerlijke koffiekoekjes. Een top netwerkmoment.

Contacteer ons via het contactformulier op onze website of stuur gerust een mail naar secretariaat@bcwaasland.be. Tot snel, bij Bedrijvencentrum Waasland!