Wanneer je als ondernemer op zoek gaat naar een geschikte bedrijfsruimte, is de eerste vraag dat u zich stelt: “Wat kost een loods per m2?”. Het huren of kopen van een loods is een belangrijke financiële investering voor uw bedrijf. Het is dus van belang om een duidelijk beeld te hebben van de kosten die ermee gemoeid zijn. In deze blog hebben we het over de factoren die de prijs van een loods bepalen, zodat u alles weet om de juiste overweging en keuze te maken. Wist u dat u bij Bedrijvencentrum Waasland ook terecht kan voor het huren van een magazijn?

De locatie van je loods.

De eerste, maar belangrijke factor die de kosten van een loods per m2 beïnvloedt, is de locatie. De nabijheid van belangrijke transportroutes en logistieke knooppunten kan de prijs enorm beïnvloeden. Een loods gelegen in een industriepark met goede bereikbaarheid zal doorgaans duurder zijn dan een loods in een minder gunstige locatie. De vlotte bereikbaarheid brengt dan wel weer vele voordelen met zich mee, die moet u zeker ook afwegen. Bedrijvencentrum Waasland is gelegen vlak aan de afrit van E17 en is dus vlot bereikbaar.

Grootte van de loods.

De grootte van de loods is vanzelfsprekend een belangrijke prijsbepalende factor. Grotere loodsen bieden meer ruimte voor uw bedrijfsactiviteiten, maar ze komen ook met een hoger prijskaartje per vierkante meter. Om te bepalen hoe groot uw loods moet zijn, moet u eerst nadenken wat de behoeften van uw bedrijf juist zijn, zodat u een loods kunt kiezen die voldoende ruimte biedt zonder onnodige kosten. Bedrijvencentrum Waasland heeft meerdere magazijnen te huur in verschillende groottes. U kan bij ons dus kiezen voor een magazijn met de correcte grootte naar wens.

Bouwkwaliteit en voorzieningen.

De bouwkwaliteit en voorzieningen van de loods spelen eveneens een rol in de prijsbepaling. Een moderne, goed uitgeruste loods met faciliteiten zoals laadperrons, kantoorruimte en energiezuinige systemen kan duurder zijn dan een basisloods zonder extra voorzieningen. Indien een magazijn loods reeds volledig kant-en-klaar ingericht is, kan dat de prijs ook beïnvloeden.

Huur- of koopoptie bij BC Waasland.

De keuze tussen het huren of kopen van een loods heeft invloed op de prijs per m2. Bij het huren van een loods betaalt u doorgaans een maandelijkse huurprijs, terwijl bij aankoop de kosten over een langere termijn worden verspreid. Het is belangrijk om de financiële aspecten van beide opties zorgvuldig te overwegen en te kijken naar wat het beste past bij uw bedrijf op lange termijn. Het aanbod op de vastgoedmarkt speelt ook een rol in de prijsbepaling van bedrijfsloodsen. Wanneer er veel vraag en beperkt aanbod is kunnen de prijzen stijgen, terwijl een verzadigde markt mogelijk meer concurrentie en gunstigere prijzen biedt. Vraag en aanbod is wel heel tijdsbepalend. Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn de huurprijzen marktconform.

Het bepalen van de exacte kosten van een loods per m2 is enorm afhankelijk van de vele variabelen die een invloed hebben op de prijs. Door rekening te houden met factoren zoals locatie, grootte, bouwkwaliteit en de marktvoorwaarden, kunt u een realistisch budget opstellen en de beste optie voor uw bedrijf kiezen. Het is van belang om grondig onderzoek te doen en offertes te vergelijken. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en uw bedrijf de juiste ruimte bieden om te groeien. Bedrijvencentrum Waasland heeft verschillende opties in het aanbod. U kan bij ons terecht om de geschikte loods voor uw bedrijf te huren. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte. Klik hier voor meer informatie over loodsen en magazijnen.