Je kantoor. Een ruimte waar je jaarlijks heel wat uren spendeert. Daarom is het belangrijk dat het een aangename werkruimte is voor zowel jou als je medewerkers. Anno 2023 hoeft een kantoorruimte niet meer strak en zakelijk ingericht te zijn. Alle kantoren bij BC Waasland kunnen ingericht worden zoals u dat zelf wil. In deze blog geven we graag enkele tips mee om uw kantoor goed in te richten en waar een goed kantoor aan moet voldoen.

TIP 1: Kies het juiste kantoormeubilair

Alvorens je begint me je kantoor in te richten moet je even nadenken wat je exact nodig hebt. Het is beter om overbodige zaken te vermijden. Teveel meubilair en accessoires zorgt ervoor dat je kantoor drukker en kleiner lijkt. Kies voor neutrale kleuren. Een wit bureau bijvoorbeeld zorgt voor een sober, eenvoudig, maar wel netjes interieur. Een bureaustoel moet ook goed zitten. Het is van ergonomisch belang dat deze de juiste hoogte heeft.

TIP 2: Combineer kleur met wit

We haalden het eerder in deze blog al aan dat wit een goede kleurkeuze is. Kleuren maken de kantoorruimte kleiner. Er moet echter wel wat kleur aanwezig zijn in het kantoor. Dat kan door bijvoorbeeld een schilderij of foto’s aan de wand te hangen. Ook een kantoorplant kan hierbij helpen. Bovendien zorgt die plant dan ook weer voor extra zuurstof. Het is een beetje zoeken naar een mooi evenwicht. Alle kantoren bij Bedrijvencentrum Waasland kunnen creatief ingericht worden naar believen.

TIP 3: Berg je kantoorspullen netjes op

Het is altijd puzzelen met opbergruimte, al hoeft dit geen lastige klus te zijn. Een kast neemt meteen veel plaats in, maar soms kan je niet zonder. Al zijn er wel alternatieven voor de kleinere spullen. Zo kan je ook opbergboxen gebruiken om spullen in kwijt te kunnen. En als je dan toch een kast gebruikt, kies dan een kast die je kan sluiten. Het geeft een opgeruimde indruk.

TIP 4: Voorzie voldoende (dag)licht

Daglicht zorgt ervoor dat we productiever zijn. Het zorgt ervoor dat we ons beter kunnen concentreren en het helpt om met goede ideeën te komen. Alle kantoren bij Bedrijvencentrum Waasland beschikken over voldoende daglicht. Op mooie lente en zomerdagen kan je zo ook bijvoorbeeld genieten van de zon die schijnt.

Ook op donkerdere herfst en winterdagen is het belangrijk dat er genoeg licht in het kantoor is. Het voelt ruimtelijk aan, houdt ons scherp en voorkomt hoofdpijn. Goede verlichting is dus heel belangrijk. Kies voor witte verlichting aan het plafond, zo staat er niks in de weg op de werkvloer en het doet je kantoorruimte groter ogen.

Kortom, het voelt heel wat aangenamer om te werken in een lichtrijke omgeving.

Verder is een mooi uitzicht uit het raam ook altijd fijn om naar te kijken. Onze gebouwen en omgeving zijn zeer groen en netjes. Het zorgt voor een huiselijke sfeer. Bij Bedrijvencentrum Waasland hechten we er waarde aan dat onze huurders zich thuis voelen.

Kort samengevat: kies voor lichte tinten, voorzie voldoende daglicht met mooi uitzicht en kies voor net genoeg interieur. Nog een laatste tip: opruimen vinden we vaak niet fijn, maar het kan wel rust bieden. Bij Bedrijvencentrum Waasland is er veel mogelijk om van uw kantoor een heel aangename werkomgeving te maken.

Wat kost een kantoorruimte per m2 ?

Bij Bedrijvencentrum Waasland zijn er veel mogelijkheden qua grootte van kantoor. De prijzen variëren volgens grootte van het kantoor. Bekijk hier de mogelijkheden om een kantoorruimte te huren bij BC Waasland. Bij Bedrijvencentrum Waasland is er veel mogelijk. Contacteer ons vrijblijvend voor een prijsofferte en dan bekijken wij met u alle mogelijkheden.