Safety first. Van essentieel belang bij ondernemen. Naast enkele wettelijke verplichtingen, zijn er ook enkele praktische zaken die uw bedrijf en werknemers enkel ten goede komen. In deze blog zullen we dieper ingaan op de verschillende veiligheidsmaatregelen en beveiligingszaken die Bedrijvencentrum Waasland implementeert om de veiligheid van magazijnen te waarborgen.

Toegangscontrole en Bewaking

Een toegangscontrolesysteem is de eerste verdedigingslinie tegen ongeautoriseerde toegang tot magazijnen. Bij Bedrijvencentrum Waasland krijgt iedere gebruiker van een magazijn een gepersonaliseerde badge die 24/7 toegang verleent tot ons gebouw, met enkel toegang tot zones die tot uw bedrijfsgedeelte behoren. Verder krijgt u ook een zender, die enkel op de poort van uw magazijn werkt. Bovendien wordt het magazijngebied actief bewaakt met behulp van beveiligingscamera’s. Op die manier heeft u te allen tijde een veilig gevoel over uw magazijn. Deze beelden zijn ook enkel bij ons beschikbaar en worden ook enkel gebruikt in geval van nood of inbraak om de privacy van uw activiteiten te garanderen.

Verlichting en Zichtbaarheid

Goede verlichting is niet alleen essentieel voor de efficiëntie van magazijnactiviteiten, maar het speelt ook een cruciale rol om een veilige omgeving te garanderen. Bedrijvencentrum Waasland zorgt voor voldoende verlichting in alle magazijnruimtes om het risico op ongevallen te verminderen en om een duidelijk zicht op alle activiteiten te waarborgen. Verder is ons terrein ook goed verlicht en zijn onze camera’s zichtbaar aanwezig, wat zorgt voor een afschrikkingseffect bij inbrekers en u ook een veilig gevoel bezorgt.

Brandbeveiliging

Veiligheid omvat niet alleen de bescherming tegen externe bedreigingen, maar ook het beheersen van interne risico’s zoals brand. Bedrijvencentrum Waasland beschikt over de nodige brandbeveiligingssystemen, waaronder rookmelders, brandblussers en brandwerende materialen, om de veiligheid van zowel mensen als goederen te waarborgen.

Permanentie en controle

Tijdens onze kantooruren (8u30 tot 17u30 van maandag tot en met vrijdag) zijn onze medewerkers ook aanwezig om problemen te detecteren en aan te pakken. Dit geeft een veiligheidsgevoel aan zowel uzelf als aan uw medewerkers. Onze medewerkers bij BC Waasland kunnen ook op het einde van de werkdag uw magazijnen controleren of deze correct afgesloten zijn. U kan dus met een gerust gevoel over uw goederen de werkdag beëindigen.

Een veilige werkomgeving is van essentieel belang om een vlotte en duurzame werking te garanderen. Bedrijvencentrum Waasland begrijpt het belang van een hoog niveau van veiligheid op alle niveaus en staat veiligheid centraal. Door middel van geavanceerde technologieën (camera’s/badge systeem/…) streven we ernaar een veilige werkomgeving te creëren. Als bedrijfscentrum dat waarde hecht aan het welzijn van onze klanten, geloven we dat investeren in veiligheid niet alleen een plicht is, maar ook een cruciale factor voor duurzaam succes.

Wanneer u kiest om te ondernemen in de gebouwen van Bedrijvencentrum Waasland, krijgt u ook meteen enkele veiligheidszaken mee in het pakket. Aarzel dus niet om ons te contacteren, we helpen u graag verder met het huren van een veilig magazijn bij BC Waasland. Veiligheid komt op de eerste plaats, altijd.