Het kiezen van de juiste kantoorruimte is een belangrijke beslissing voor elk bedrijf. De behoeften van elk bedrijf zijn verschillend en uniek en bepalen hoe groot uw kantoor moet zijn. Of u nu een start-up, een klein bedrijf of een groeiend midden- tot grootbedrijf bent, de omvang van uw kantoorruimte kan een grote invloed hebben op de productiviteit en werktevredenheid. Maar hoe bepaalt u precies hoe groot uw kantoor moet zijn? Bij Bedrijvencentrum Waasland weten we dat het van groot belang is om het juiste kantoor te kiezen met de juiste grootte. In deze blog leggen we alle argumenten uit die bepalend zijn voor het kiezen van een kantoor van de juiste grootte.

Bepaal uw behoeften

Allereerst is het belangrijk om alle behoeften van uw bedrijf te evalueren. Deze zullen u alvast op weg zetten om een eerste selectie te maken uit het aanbod van kantoren. Mogelijke elementen die de behoefte kunnen beïnvloeden zijn onder andere het aantal werknemers, de aard van hun werkzaamheden en de bedrijfscultuur. Bij Bedrijvencentrum Waasland bieden we flexibele kantoorruimtes aan die variëren van kleine individuele kantoren tot grotere gemeenschappelijke werkruimtes. We hebben voor elke ondernemer de perfecte kantoorruimte die past bij uw behoeften.

Het aantal werknemers

De meest voor de hand liggende factor om de juiste grootte te bepalen is het aantal werknemers dat u in dienst heeft. Een vuistregel die vaak wordt gebruikt is om ongeveer 10 tot 15 vierkante meter per werknemer te rekenen. Dit biedt voldoende ruimte voor een bureau, stoel en opslagruimte, en houdt rekening met de noodzaak van gemeenschappelijke ruimtes zoals vergaderruimtes en keukenfaciliteiten. Zo heeft iedereen genoeg ademruimte.

De soort bedrijfsactiviteit

De aard van het werk kan ook invloed hebben op de hoeveelheid ruimte die nodig is. Een team dat voornamelijk zittend werk doet, zoals administratief werk of softwareontwikkeling, heeft andere ruimtelijke behoeften dan een team dat fysiek werk verricht of creatieve projecten uitvoert. Bij Bedrijvencentrum Waasland hebben we kantoren van diverse groottes, waardoor u uw kantoor kunt configureren zoals u dat wenst, aangepast aan verschillende werkstijlen en sectoren.

Flexibiliteit en groei

Het is ook belangrijk om flexibiliteit in overweging te nemen om te groeien met uw bedrijf. Bedrijven evolueren en hun ruimtebehoeften veranderen mee. Bij Bedrijvencentrum Waasland weten we dat groei essentieel is voor zakelijk succes. Daarom bieden we flexibele huuropties aan. Onze contracten hebben een korte opzegtermijn en er is ook de mogelijkheid om qua kantoorgrootte een upgrade te doen. U kunt dus beginnen met een kleinere ruimte en uitbreiden naarmate uw team en bedrijf groeien.

Gemeenschappelijke voorzieningen

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de gemeenschappelijke voorzieningen. Bij Bedrijvencentrum Waasland in Sint-Niklaas hebben we gemeenschappelijke faciliteiten zoals kantoorruimtes en keukens waar u gebruik van kunt maken. Hierdoor heeft u wellicht minder vierkante meters per persoon nodig omdat sommige voorzieningen gedeeld kunnen worden.

Het bepalen van de juiste grootte voor uw kantoor is een belangrijke keuze om efficiënt te kunnen werken en uw personeel tevreden te houden. Er zijn dus heel wat factoren die u in overweging dient te nemen, maar we zijn er zeker van dat deze blog u goed op weg heeft geholpen bij de zoektocht naar een kantoor met de juiste grootte. Bij Bedrijvencentrum Waasland te Sint-Niklaas bieden we flexibele en aanpasbare kantoorruimtes die kunnen worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Of u nu een klein team of een groeiend bedrijf heeft, wij staan klaar om u te helpen de perfecte ruimte te vinden zodat uw bedrijf kan groeien. Aarzel niet om ons te contacteren en ontdek de mogelijkheden die wij te bieden hebben.